Skip to content

Adobe benadert vernieuwing in technische communicatie met TCS3

by Wim on February 8th, 2011

In een cultuur vol met tweets, apps, en hoge-resolutie video willen gebruikers technische informatie en online help niet meer gewoon snel geleverd hebben, ze willen dat het aantrekkelijk is en zo spannend mogelijk. Opsommingen en 2D-dia’s voldoen niet meer. De manier waarop we content ‘consumeren’ is aan het verschuiven en bij Adobe zijn ze klaar voor die verandering. Adobe heeft versie drie van haar Technical Communication Suite, een authoring en publishing toolkit voor technische informatie en trainingsmateriaal gelanceerd op 11 januari.

Technical Communication Suite 3 is het antwoord op de toenemende eisen die aan eindgebruikers van Adobe producten gesteld worden. De afgelopen 20 jaar is er niet veel veranderd in de benadering van software- en producthelp maar vooral het laatste jaar is er echter veel te doen geweest rond sociale media, single source publishing en video. Eindgebruikers willen meer interactieve, rijker documentatie en ze willen daarbij gebruik maken van de social media. Om dit te bereiken bevat de Technical Communication Suite 3 vijf geïntegreerde Adobe-toepassingen waaronder Acrobat X, Adobe Captivate 5, Photoshop CS5, en nieuwe versies van de belangrijkste van de suite-producten, RoboHelp 9 en FrameMaker 10.

FrameMaker 10 biedt nu de mogelijkheid om film- en videobestanden in de documenten op te nemen, evenals 3D-modellen. Bij publiceren naar PDF komen deze interactief beschikbaar voor de eindgebruiker, die slechts de gratis PDF reader nodig heeft om dit te bekijken. Daarnaast bevat Framemaker 10 verbeterde ondersteuning voor XML en DITA.

Met RoboHelp 9 en Framemaker – die binnen de suite perfect samenwerken – kan een Framemaker boek direct naar e-pub formaat worden gepubliceerd, of naar een van de andere online standaarden. De nieuwe AIR-Help geeft de gebruiker opties om eigen content toe te voegen en deze te delen met anderen. Help is daarmee niet meer beperkt tot eenzijdige informatie maar kan interactief worden ingezet en ook online webcontent bevatten. Ook tijdens het auteursproces kan content dynamisch worden gereviseerd via acrobat.com zonder de noodzaak om bestanden heen en weer te sturen. Commentaar van reviewers wordt automatisch, na moderatie door de auteur, in de content verwerkt. Single source publishing wordt hiermee met Adobe TCS3 makkelijker als voorheen.

Met Captivate voor het maken van e-learning content en Photoshop voor het bewerken van beeldmateriaal is de suite compleet.

Comments are closed.