Skip to content

Cursus FrameMaker basis

by Wim on January 15th, 2013

In samenwerking met Opatel presenteren we regelmatig een driedaagse basiscursus FrameMaker tegen aantrekkelijk tarief.

Cursusdagen: op aanvraag. Kosten slechts €995 !

Aanmelden kan rechtstreeks via Opatel.

In de cursus leer je hoe je een FrameMakerdocument maakt, vanaf het maken van een nieuw leeg document tot aan het werken met templates. Je leert over aanmaken en toepassen van stijlen voor paragrafen of losse tekst, voor tabellen, variabelen, kruisverwijzingen en (vanaf FM11) zelfs voor objecten.

Je leert werken met Master Pages en hoe deze automatisch toe te kennen, over de betekenis van Reference Pages en Body pages en hoe deze samenwerken.

Uiteraard bespreken we automatische nummeringen van titels, bijschriften en lijsten en het samenstellen van kop- en voetteksten. Je leert over het gebruiken van tabellen, over het plaatsen van afbeeldingen, geavanceerde paginaopmaak met kolommen en side-heads en uitgebreide tekstopties zoals afbrekingen, spellingscontrole en positionering.

Je leert werken met een boekbestand en wat je daar allemaal mee kunt doen. Hoofdstukindeling, paginering, aansturen van nummering, automatische inhoudsopgave en index of andere gegenereerde lijsten, afdrukken en bewaren voor review. We bekijken de review-opties en het importeren van PDF-comments.

Tijdens de cursus bespreken we niet-gedocumeneerde ‘tips en tricks’ en krijg je een overzicht van belangrijke sneltoetsen.

De opzet van de cursus is heel praktisch. Na een korte inleiding ga je zelf aan de slag en aan de hand van een reeks oefeningen bouw je je eigen lesboek en naslagwerk om mee naar huis te nemen.

Inbreng van cursisten wordt erg op prijs gesteld en het verloop van de cursus zal mede bepaald worden door vragen van jullie zelf. Neem gerust eigen materiaal mee om te bespreken.

Voor overig trainingsaanbod, FrameMaker op maat of trainingen XML en DITA neem contact op via info@idtp.eu.

 

Comments are closed.