Skip to content

Productdocumentatie is marketing

by Wim on August 25th, 2017

De zomer is voorbij, we zijn weer aan de slag en het gaat goed met de Nederlandse economie.

Mooi zo!

Dat betekent wel dat er een hoop werk op ons af komt. En als je je bezig houdt met productdocumentatie wordt de druk om meer, beter, sneller en diverser te kunnen leveren alsmaar groter. Veel bedrijven zien de productie stijgen en denken dat het inhuren van een (extra) technisch schrijver voldoende is om aan de vraag naar meer en betere informatie te voldoen. Maar is dat wel zo?

Niet zomaar helaas. Want de technisch schrijver, of wie dan ook die die taak heeft gekregen, heeft wel gereedschap nodig. Om aan de vraag naar meer, beter en vooral sneller te kunnen voldoen zal je ook moeten nadenken over werkwijze, over samenwerking tussen afdelingen. Over de vraag hoe belangrijk informatie is, waar het beschikbaar moet zijn en voor wie.

Veel recent onderzoek heeft aangetoond dat productdocumentatie een grote invloed heeft op de beslissing om een product uiteindelijk wel of niet te kopen. Dat geldt voor zakelijke aankopen maar zeker ook steeds meer voor consumenten.

Productdocumentatie is marketing.

Je zal moeten investeren. De eerste stap daarin is kennis verzamelen. De volgende stap is het kiezen van de juiste gereedschappen voor het maken, beheren, uitleveren en delen van de informatie. Zodat je in staat bent om de goede strategie te kiezen en je klanten kunt voorzien van de informatie waar ze om vragen op het moment dat ze die nodig hebben – en ook nog eens in de juiste taal!

Wij kunnen daarbij helpen. Met trainingen voor (aankomende) technisch auteurs. Met advies en ondersteuning bij het opzetten van een goede workflow, kiezen van de juiste tools en inrichten van het systeem.

Meer weten? Mail naar info@idtp.eu of bel naar +31652036811 voor een vrijblijvende afspraak!

 

nb: lees ook dit artikel : Contentautomatisering, wat is dat eigenlijk?

Comments are closed.